Visa allastudier.se som: Mobil

Allmän kurs - Pedagogik och ledarskap

Eslövs folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Eslöv
1 år
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Höst - Eslöv

Allmän kurs - Pedagogik och ledarskap

Vill du veta mer om hur människor lär sig nya saker och utveckla din förståelse för hur ledarskapet ser ut i olika sammanhang? På vår högskoleförberedande allmänna kurs med inriktning mot pedagogik och ledarskap får du bland annat kunskaper om kommunikation och social interaktion, samt hur människor kan fungera olika i en utvecklings- och lärandeprocess.

För dig som siktar på högre studier

Vår högskoleförberedande allmänna kurs är ett bra första steg för fortsatta studier vid akademiska kurser eller program på högskola eller universitet. Inriktningen mot pedagogik och ledarskap ger dig en bred förståelse för de ämnesområden som kursen erbjuder. Tillsammans med kurser i studieteknik, forskningsmetodik och akademiskt skrivande får du dessutom en god grund för fortsatta studier eller arbete inom det breda pedagogiska området.

Du som går ett år på folkhögskola får ytterligare en möjlighet att söka till universitet eller högskola genom folkhögskolans egen kvotgrupp. Därmed konkurrerar du i ytterligare en kvotgrupp vid ansökan, vid sidan om dina gymnasiebetyg, eller med resultatet från högskoleprovet.

Vad innehåller Pedagogik och ledarskap?

Utbildningen är ettårig och innehåller ämnen som:

  • pedagogik
  • akademiskt skrivande
  • ledarskap i teori och praktik
  • social interaktion
  • kommunikation
  • studieteknik för högre studier

även studier i svenska och engelska ingår. Om du behöver komplettera fler behörighetsgivande ämnen kan du studera även dessa som tillval.

Under året lär du dig att utveckla din studieteknik och att skriva akademiska texter, reflektera kring och opponera på andras texter, hantera muntlig och skriftlig presentationsteknik, använda källkritik, förstå vetenskapsteori och arbeta med faktatexter på engelska.

Förkunskaper

För att bli antagen på Allmän kurs - Pedagogik och ledarskap behöver du ha 2–3 år på folkhögskola eller gymnasium samt godkänt betyg i Svenska 2 samt Engelska 5.

Ansökan sker digitalt via vår hemsida.

Fortsatta studier

Du som går ett år på folkhögskola får ytterligare en möjlighet att söka till universitet eller högskola genom folkhögskolans egen kvotgrupp. Därmed konkurrerar du i ytterligare en kvotgrupp vid ansökan, vid sidan om dina gymnasiebetyg, eller med resultatet från högskoleprovet.

Efter året på Allmän kurs - Pedagogik och ledarskap har du med dig erfarenheten av vad akademiska studier innebär för just dig och blir på så sätt rustad för att läsa akademiska program eller kurser vid universitet och högskola. Kursen är särkilt riktad till dig som siktar mot studier vid ex. lärarhögskolan.

Eslövs folkhögskola Facebook

Eslövs folkhögskola

Välkommen till Eslövs Folkhögskola!

Genom att gå på folkhögskola utvecklar du en personlig relation till dina kunskaper. Du får pröva dina tankar, kunskaper och färdigheter tillsammans med andra. Var beredd på att du kommer att lära känna dig själv på ett nytt vis. Vi...


Läs mer om Eslövs folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Allmän kurs - Pedagogik och ledarskap
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Eslövs folkhögskola

Sturegatan 14
241 31 Eslöv

Recensioner

Det finns inga recensioner för Allmän kurs - Pedagogik och ledarskap

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Allmän kurs - Pedagogik och ledarskap från Eslövs folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön