Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Arbete och hälsa: hälsopromotion och sjukdomsförebyggande ansatser

Göteborgs universitet, i Göteborg
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Arbete och hälsa: hälsopromotion och sjukdomsförebyggande ansatser

Kursen syftar till att ge en djupare förståelse för arbetslivets villkor och omgivningsmiljöns betydelse på individnivå och befolkningsnivå.Kursen ger kunskaper om kemiska, fysikaliska, organisatoriska och psykosociala miljöfaktorer som påverkar hälsan, samt grundläggande principer för riskbedömning, riskhantering och riskkommunikation.Studenterna kommer även att få kunskap och förståelse för möjligheter och hinder för samhällelig reglering och tillsyn vad gäller arbetsmiljö- och miljöfrågor. Kursinnehållet har giltighet såväl för såväl nationella som internationella förhållanden och studenterna kommer att ha en viss frihet i att inrikta sina skriftliga arbeten i linje med tidigare erfarenhet och intresse.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Göteborg

Förkunskaper

Behörig att antas till programmet är den som har yrkesexamen/kandidatexamen om minst 180 högskolepoäng inom något av områdena hälsovetenskap, samhällsvetenskap, naturvetenskap, ekonomiska vetenskaper, humaniora eller ingenjörsvetenskap samt betyg Godkänd/E i Engelska B/Engelska 6.
Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Highlights