Barn- och ungdomsvetenskapliga perspektiv på globalisering och digitalisering
I kursen fokuseras barns och ungas villkor i en globaliserad och digitaliserad värld. Centralt i kursen är att introducera hur globalisering och digitalisering på olika sätt utmanar en traditionell syn på barn och unga i och utanför utbildningssammanhang. Globalisering och digitalisering förstås utifrån pedagogiska, kritiska och kulturteoretiska perspektiv, samt utifrån barns och ungas aktörskap. I kursen presenteras och problematiseras kommunala och statliga myndigheters uppdrag och samverkan för att skapa ramar för barns och ungdomars vardagsliv med särskilt fokus på etiska ställningstaganden.
Vidare diskuteras hur samtida arenor skapas och ges innebörder i barn och ungas vardagsliv samt hur villkor möjliggör och begränsar barns och ungas deltagande i dessa arenor.
Kommande starter
Förkunskaper
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...