Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Folkhälsoarbete: planering av intervention och utvärdering

Göteborgs universitet, i Göteborg
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Folkhälsoarbete: planering av intervention och utvärdering

Kort beskrivning

Kursen syftar till att träna praktisk tillämpning av folkhälsovetenskapliga teorier och metoder. Kursen innehåller en teoretisk del där tidigare kursers praktiska implikationer diskuteras, i synnerhet hur vetenskapliga metoder kan användas vid utvärdering av riktade folkhälsointerventioner.

Om kursen

Modeller och metoder för projektplanering introduceras, grunderna i interventionsforskning behandlas liksom vikten av att planera för folkhälsointerventioners kommande utvärderingar.Dessutom genomförs en praktik inom en nationell eller internationell myndighet eller organisation under vilken en rapport författas av studenten.Tillsammans med praktikhandledaren planerar studenten så att arbetsuppgifterna under praktikperioden tillsammans med de teoretiska kursinslagen leder till att de inlärningsmål som anges i kursplanen uppnås.För att stödja processen mot uppnående av lärandemålen kommer studenterna att få återkoppling på sitt arbete genom kursens olika moment från både lärare och via kamratåterkoppling. 

 

 

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Göteborg

Förkunskaper

Behörig att antas till kursen är den som har yrkesexamen/kandidatexamen om minst 180 högskolepoäng inom något av områdena hälsovetenskap, samhällsvetenskap, naturvetenskap, ekonomiska vetenskaper, humaniora eller ingenjörsvetenskap samt betyg Godkänd/E i Engelska B/Engelska 6. Utöver detta krävs godkänd kurs MPH211 Folkhälsovetenskapens utgångspunkter och tillämpningsområden (15hp) samt genomgången kurs MPH221 Epidemiologi och biostatistik (15 hp) eller likvärdiga kurser. Tillträde till kursen har även studenter som har godkänd kurs i MGH101 Globala hälsoutmaningar i ett interdisciplinärt sammanhang (15 hp) samt genomgången kurs i MGH201 Att styra och leda folkhälsa och hälso- och sjukvård i ett globalt perspektiv (15 hp) eller MGH202 Hälsoekonomi och utvärdering (15 hp).
Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Highlights