Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Folkhälsovetenskapens utgångspunkter och tillämpningsområden

Göteborgs universitet, i Göteborg
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Folkhälsovetenskapens utgångspunkter och tillämpningsområden

Med utgångspunkt i hälsa som en mänsklig rättighet ger kursen en introduktion till grundläggande folkhälsovetenskapliga begrepp och teorier såsom hälsojämlikhet, sociala bestämningsfaktorer för hälsa, folkhälsoinsatser, livscykelperspektiv, hälsa och mänskliga rättigheter samt folkhälsetik.Som student kommer du få grundläggande förståelse för sambandet mellan både formella (tex välfärdssystem och lagar) och informella (tex genus, social klass och etnicitet) sociala strukturer, och individers och populationers hälsa. Kursen berör även akademiskt skrivande och hur man undviker plagiarism och andra disciplinärenden.

 

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Göteborg

Förkunskaper

Behörig att antas till kursen är den som har yrkesexamen/kandidatexamen om minst 180 högskolepoäng inom något av områdena hälsovetenskap, samhällsvetenskap, naturvetenskap, ekonomiska vetenskaper, humaniora eller ingenjörsvetenskap samt betyg Godkänd/E i Engelska B/Engelska 6.
Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Highlights