Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Handledarutbildning I. Handledning med inriktning mot studenter inom verksamhetsförlagd utbildning

Göteborgs universitet, i Göteborg
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Handledarutbildning I. Handledning med inriktning mot studenter inom verksamhetsförlagd utbildning

Högskoleutbildningar inom hälso- och sjukvård innefattar både akademisk examen och yrkesexamen där högskolemässighet är en fråga om såväl teori som praktik. Handledare i verksamhetsförlagd utbildning har en central roll i studentens utbildning genom att skapa förutsättningar för lärande och utgöra en förebild för studentens utveckling av professionell identitet. Studiemiljö och interpersonella relationer är av avgörande betydelse för lärandeprocessen liksom reflektivt förhållningssätt för integrering av teori och praktik. I kursen ingår att belysa och diskutera kriterier för och utveckling av vetenskapligt förhållningssätt i akademiska studier och där verksamhetsförlagd utbildning utgör grund för professions- och kompetensutveckling. Perspektiv och synsätt på kunskap och lärande belyses i relation till människa, samhälle och kultur liksom till olika professioners kunskapsområden. Utveckling av handledarkompetens i kommunikation, samverkan och pedagogiska strategier är viktiga delar i handledarutbildning likaså kunskap om bedömning, kriterier för bedömning samt handledarens bedömningsansvar.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Göteborg

Förkunskaper

Yrkesexamen inom något av hälsovetenskapens huvudområden.Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska 3/Svenska B och Engelska 6/Engelska A.
Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Highlights