Hem- och konsumentkunskap 2, för lärare 1-6
Kursen läses på campus på 100% under andra halvan av terminen. (Vt-24 kan kursen även läsas tillsamammans med yrkesverksamma grundlärare på 75% med start under våren 2024 och fortsättning under hösten 2024).
Det är olika anmälningskoder till de olika % som kursen går på, dvs viktigt att anmäla sig till rätt kursomgång!
Kursen L6HK11 är den sammanhängande första delen till den här kursen - så sök även den kursen!
Vt-24: För 75% är kursen på plats i Göteborg 1 dag/vecka och resterade sker via distans.
Under våren är det heldag torsdagar. Under hösten är det heldag onsdagar. Undervisningen denna dag sker på plats i Göteborg dagtid.
Kursen innehåller:
Delkurs A: Näring, mat och hälsa, 7,5 hp
I kursen behandlas matens betydelse för hälsa med speciellt fokus på barns och ungas matval och näringsbehov
Delkurs B: Hem- och konsumentkunskap i olika verksamheter, 7,5 hp
Kursen problematiserar hemmet och skolan som ram för måltids-, arbets- och lärandemiljö.
Kommande starter
Förkunskaper
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...