Kost, hälsa och idrott
Kursen ger en grundläggande översikt kring betydelsen av mat och näring för hälsa och idrottsprestation. Behov och mätmetoder samt nutritionens roll vid träning, tävling och återhämtning behandlas. Centralt är förståelse för vad kost- och näringsrekommendationer är och hur de kan användas vid värdering av kostintag. Förutom att intag av mat, dryck och näringsämnen är i fokus, så problematiseras även energibalans, kosttillskott och måltidsordning. Kursen ger också studenterna möjlighet att reflektera över olika perspektiv som behöver vägas in för att nå hållbara kostvanor. Vikten av att de som arbetar med idrott, motion och träning bidrar till att förebygga ätstörningar diskuteras även.
Kommande starter
Förkunskaper
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...