Kulturvård med inriktning mot konservering, masterprogram

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Göteborg
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Göteborg

Kulturvård med inriktning mot konservering, masterprogram

Masterprogrammet i kulturvård med inriktning mot konservering ger dig möjlighet att specialisera dig inom konservering och fördjupa dig i metodologiska och praktiska konserveringskunskaper. Under utbildningen utvecklar du ditt kritiska tänkande för att kunna ta välgrundade beslut om konserveringsåtgärder och fördjupar dina analys- och dokumentationstekniker inom specialiseringsområdet. Masterutbildningen öppnar också upp för en akademisk karriär. Utbildningen ges på engelska.

Om utbildningen

På masterprogrammet i kulturvård med inriktning mot konservering får du lära dig att införliva konservatoryrkets etiska regler med vetenskapliga analysmetoder vid tillståndsbedömning av konstföremål och när du utför aktiva och förebyggande konserveringsåtgärder. Under utbildningen får du möjlighet att utveckla ett eget kritiskt tänkande för att kunna ta välgrundade beslut vid val av konserveringsmetoder. Du får också träna på att förutse och värdera konsekvenserna av olika konserveringsåtgärder och argumentera för val av lämpligt tillvägagångssätt med utgångspunkt i museiobjekt eller konstverk i offentlig miljö och dess specifika kontext.

Programmet erbjuder en ny inriktning varje läsår. Programmet som startar hösten 2024 har inriktningen arkeologiska material. Programstarten 2025 kommer att ha inriktningen sten. De planerade specialiseringarna för efterföljande läsår är metaller, monumental konst, glas och keramik, papper och konserveringsvetenskap.

Efter studierna

Efter avslutat program kan du ansöka om en Filosofie masterexamen med huvudområdet kulturvård med inriktning mot konservering och är behörig för akademiska studier på forskarnivå.

Utbildningen är uppbyggd i enlighet med ENCoREs regelverk vilket gör att du efter avslutad utbildning kan arbeta både i Sverige och på den internationella arbetsmarknaden. Tidigare masterstudenter arbetar på museum, privata konserveringsateljéer, bibliotek och inom regional eller statlig verksamhet. Flera av våra tidigare studenter har startat egna företag.

Sök masterprogrammet i kulturvård med inriktning konservering: www.gu.se/studera/hitta-utbildning/kulturvard-med-inriktning-mot-konservering-masterprogram-n2kvp

Förkunskaper

Kandidatexamen i kulturvård med inriktning mot konservering.Student med motsvarade utbildning kan ges tillträde till programmet efter prövning. Engelska B/Engelska 6 eller motsvarande IELTS eller TOEFL.

Examen & Intyg

Masterexamen

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Kulturvård med inriktning mot konservering, masterprogram

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön