Lärande och undervisning i det globaliserade universitetet

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Lärande och undervisning i det globaliserade universitetet

Under kursen diskuteras och problematiseras aktuella frågeställningar om globalisering i högre utbildning. Med utgångspunkt i forskning kring globalisering i högre utbildning behandlas möjligheter och utmaningar. Vidare problematiseras hur globalisering och internationalisering konceptualiseras och kontextualiseras i forskning. Kursen knyter även an till kritiska perspektiv om högre utbildning som en geopolitisk kontext, i forskning ofta präglad av ett begränsat västerländskt perspektiv. I sammanhanget diskuteras avkolonisering av utbildning och implikationer för undervisning och lärande.
Globalisering knyter även an till frågor om mångfald, det flerspråkiga universitetet, och breddat deltagande som dimensioner av högre utbildning. Under kursen ges möjlighet att fokusera på specifik frågeställning av relevans för globalisering i högre utbildning, ur ett mikro-, meso- eller makroperspektiv.

Kursen är nätbaserad och ges på distans.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs avlagd kandidatexamen om minst 180 högskolepoäng eller motsvarande examen. Dessutom måste studenten uppvisa färdighet i engelska motsvarande engelska 6 (svensk gymnasienivå) eller engelska B med minst godkänt resultat eller genom ett internationellt test i engelska med krav på lägsta resultat: TOEFL papper: 575 eller med dator: 213, eller alternativt en kandidatexamen som getts på engelska.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Lärande och undervisning i det globaliserade universitetet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön