Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Metodologi inom Barn- och ungdomsvetenskap

Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Metodologi inom Barn- och ungdomsvetenskap

Grundläggande metodologi med fokus på relationen mellan problemställning, syfte, teori, metod och analys. Kunskaper om skilda metodologiska vägval, såväl etiska ställningstaganden som analytiska redskap presenteras och diskuteras. Som metod behandlas systematisk forskningsöversikt inom det barn- och ungdomsvetenskapliga fältet med fokus på barns och ungas villkor i en globaliserad och digitaliserad värld. Olika textanalyser presenteras och bearbetas. Fördjupade färdigheter i och kunskaper om hur de planerar och designar en systematisk forskningsöversikt i relation till det egna fördjupningsområdet.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Distans
  • Distans

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs Barn- och ungdomspedagogisk examen eller Lärarexamen om minst 120 poäng/180 högskolepoäng med ett fullgjort självständigt arbete om 10 poäng/15 högskolepoäng inom eller utanför examen eller kandidatexamen med huvudämnet pedagogik eller motsvarande kunskaper.
Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Highlights