Sök utbildning 👉
Program (avancerad nivå)

Programmet för kompletterande utbildning för tandläkare med examen från länder utanför EU/EES/Schweiz

Göteborgs universitet, i Göteborg
Längd
60 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2025-03-17
Utbildningsform
Klassrum
Längd
60 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2025-03-17
Utbildningsform
Klassrum

Programmet för kompletterande utbildning för tandläkare med examen från länder utanför EU/EES/Schweiz

En kompletterande utbildning för tandläkare med examen från länder utanför EU/EES samt Schweiz startar höstterminen 2018, under förutsättning att resurser tilldelas. Utbildningen anordnas i Göteborg och omfattar ett års heltidsstudier (60 högskolepoäng). Studierna berättigar till studiemedel.Utbildningen omfattar såväl teoretiska studier som klinisk färdighetsträning.
Den teoretiska undervisningen sker vid Institutionen för Odontologi vid Sahlgrenska akademin i Göteborg, och den verksamhetsförlagda utbildningen sker på olika tandvårdskliniker, främst i Västra Götalandsregionen och i Värmland.Målet är att du som student efter godkänd utbildning skall visa sådan kunskap och förmåga som krävs för tandläkaryrket i Sverige, och efter prövning av Socialstyrelsen kunna ansöka om legitimation.För mer information, var god se Sahlgrenska akademins hemsida för Kompletterande utbildning av utländsk examen..

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2025

  • Klassrum
  • Göteborg
  • Sista ansökan: 2025-03-17

Förkunskaper

- Tandläkarexamen från land utanför EU/EES-området samt Schweiz.- Av Socialstyrelsen utfärdat beslut om utredning i form av kunskapsprov för tandläkare, alternativt en avslutad minst fyraårig tandläkarutbildning, samt minst 1 års dokumenterad klinisk verksamhet.- Godkända kunskaper i svenska enligt bestämmelser för grundläggande behörighet för grundnivå, Svenska B eller Svenska 3, med lägst betyget godkänd/E.

Examen & Intyg

Ingen examen
Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Highlights