Utbildning och social reproduktion

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
15 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Göteborg

Utbildning och social reproduktion

Den här kursen behandlar utbildning och social reproduktion i ett brett pedagogiskt perspektiv, och tar upp sociala strukturer som klass, kön, etnicitet/ras och plats. Den fokuserar i synnerhet på teorier inom det utbildningssociologiska fältet.

En central frågeställning rör hur social reproduktion har förståtts och teoretiserats inom forskning om utbildning och annan fostran och hur denna förståelse har skiftat över tid och rum. Kursen tar främst upp social reproduktion i formella utbildningssammanhang men behandlar även informell och icke-formell utbildning inom familj, ungdomsgrupper och i relation till arbetslivet.

Kursen består av föreläsningar, litteraturseminarier, muntliga redovisningar och ett självständigt arbete.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs kandidatexamen i ett samhällsvetenskapligt alternativt utbildningsvetenskapligt ämne, eller en lärarexamen inklusive examensarbete om minst 15 hp eller motsvarande, samt godkända kurser om 15 hp på avancerad nivå inom ett utbildningsvetenskapligt ämne.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Utbildning och social reproduktion

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön