Ringspinning - Interaktiv laborationskurs

Högskolan i Borås
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
2 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Ringspinning - Interaktiv laborationskurs

Är du nyfiken på garntillverkning och vill veta hur man får olika egenskaper på ett garn? Genom denna kurs ges förståelse för ringspinning; hur olika fibrer och inställningar påverkar process och det slutliga garnet. Kursen riktar sig till dig med förkunskaper inom textil materiallära eller fiber- och garnteknologi, som vill förstå garntillverkning från grunden. Kursen går igenom den mest använda metoden i området: ringspinning. Grunderna ges genom teoretiska föreläsningar. Kunskaperna används sedan i ett digitalt labb där inställningar ändras för att få ett garn i rätt kvalitet och en stabil process. Steg för steg gås ringspinning och dess förberedande steg (öppning, kardning och sträckning) igenom. Uträkningar utförs för att beräkna rätt inställningar för att uppnå ett specifikt garn. Beräkningarna ger förståelse för ringspinningen, hur man uppnår en balanserad produktion med få avbrott.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet (med undantag för kravet på svenska). + Godkänt resultat i Textil översiktskurs Fiber- och garnteknologi, 3 hp.

Högskolan i Borås

Högskolan i Borås är en modern, framåtsträvande högskola centralt beläget i Borås. Endast tio minuter från resecentrum, med goda anknytningar till bland annat Göteborg, passar den även utmärkt för dig som vill pendla. På campus finner du moderna lokaler och...


Läs mer om Högskolan i Borås och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan i Borås



Recensioner

Det finns inga recensioner för Ringspinning - Interaktiv laborationskurs

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön