Karriärutveckling inom elitidrott

Högskolan i Halmstad
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
15 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Karriärutveckling inom elitidrott

Kursen behandlar olika faser ioch övergångar i den idrottsliga karriären, och olika utvecklingsmiljöer; från inträde i idrott, vidare till karriäravslutet och hur livet efter den idrottsliga karriären kan hanteras. Dessutom betonas krav som ställs på individen under, och efter, idrottskarriären, samt förmågan att hantera dessa krav. Kursen belyser idrottsrörelsen och idrottskarriären utifrån idrottsvetenskapliga begrepp och teorier. Fokus är även på olika strategier som kan hjälpa idrottaren med att utveckla färdigheter som kan användas under, och efter, idrottskarriaren. Exempel på områden är coping och karriärplanering.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet samt 400 poäng i ämnet specialidrott, varav minst 100 poäng idrottsspecialisering, från ett Riksidrottsgymnasium (RIG) eller Nationellt Godkänd Idrottsutbildning (NIU) eller motsvarande.

Högskolan i Halmstad

Högskolan i Halmstad – här börjar framtiden

Högskolan i Halmstad bildades 1983 och har cirka 10 000 studenter. Välj mellan ett 50-tal program på grundnivå och avancerad nivå och över 130 fristående kurser. Högskolan i Halmstad är en innovativ högskola och passar dig som vill vara med och driva utvecklingen framåt....


Läs mer om Högskolan i Halmstad och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan i HalmstadRecensioner

Det finns inga recensioner för Karriärutveckling inom elitidrott

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön