Muskulär styrka för hälsa och prestation

Högskolan i Halmstad
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Halmstad
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Halmstad

Muskulär styrka för hälsa och prestation

Kursens huvudsakliga innehåll är teoretiskt med integration av praktiska situationer och fall (cases). Kursen belyser hur styrke- och powerträning kan bidra till eller leda till ökad neuromuskulär prestation, t ex ökad styrka och power, och hur styrke och powerträning kan fungera som hälsopromotion, sjukdomsprevention och rehabiliteringsintervention. Vidare behandlas relevanta metoder för att utvärdera styrke- och powerträning i dessa situationer. Kursen baseras på studier och diskussion av den senaste forskningen inom ämnet muskulär styrka för hälsa och prestation.

Förkunskaper

Kandidatexamen med huvudområdet biomedicin, fysioterapi, idrottsvetenskap eller motsvarande varav 15 hp anatomi och fysiologi, 7,5 hp träningslära samt 15 hp vetenskapligt arbete. Engelska 6. Undantag ges för kravet på svenska.

Högskolan i Halmstad

Högskolan i Halmstad – här börjar framtiden

Högskolan i Halmstad bildades 1983 och har cirka 10 000 studenter. Välj mellan ett 50-tal program på grundnivå och avancerad nivå och över 130 fristående kurser. Högskolan i Halmstad är en innovativ högskola och passar dig som vill vara med och driva utvecklingen framåt....


Läs mer om Högskolan i Halmstad och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan i Halmstad


Recensioner

Det finns inga recensioner för Muskulär styrka för hälsa och prestation

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön