Integritet, informationssäkerhet och cybersäkerhet - masterprogram

Högskolan i Skövde
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Distans, Skövde
120 hp
Heltid
CSN-berättigad

Videoreportage

Integritet, informationssäkerhet och cybersäkerhet - masterprogram

Om programmet

Hela vårt moderna samhälle bygger på digital information. Företag och myndigheter hanterar mer information än någonsin tidigare samtidigt som antalet cyberattacker ökar. Det ställer naturligtvis allt högre krav på säkerheten i de digitala systemen och det blir avgörande att öka kunskapen inom informationssäkerhetsområdet.

Det här läser du på programmet

Programmet ger dig omfattande kunskaper och en unik kompetens inom integritetsfrågor, informationssäkerhet och cybersäkerhet. Du får bland annat lära dig hur organisationer kan arbeta med ett systematiskt informationssäkerhetsarbete, hur kryptologiska redskap används i praktiken samt metoder och verktyg för att skydda kritisk infrastruktur. Du får också kunskaper inom dataskydd och olika metoder för att upptäcka och stoppa datapaket med skadligt innehåll.

Under andra året fördjupar du dina kunskaper ytterligare kring ett forskningsbaserat, systematiskt informationssäkerhetsarbete, men även inom IT-forensik och incidenthantering. Du har också möjlighet att välja egna kurser, relaterade till ditt intresseområde. Programmet avslutas med att du skriver din masteruppsats.

Integritet, informationssäkerhet och cybersäkerhet erbjuds både som campus- och distansutbildning. Programmet bygger på interaktiva föreläsningar, seminarier och uppgifter. På de schemalagda sessionerna deltar alla studenter, både online och på campus. För att lyckas med studierna är det därför viktigt att du kan delta i föreläsningarna, seminarierna och andra sessioner live eftersom inga sessioner kommer att spelas in. Utbildningens upplägg bygger på interaktion mellan lärare och studenter genom dialog och diskussioner.

All undervisning sker på engelska.

Programmet leder till en masterexamen omfattande 120 högskolepoäng. Studenter kan välja att göra ett examensarbete under det första året och därefter ansöka om en magisterexamen omfattande 60 högskolepoäng.

Passar det här programmet mig?

Integritet, informationssäkerhet och cybersäkerhet passar dig som har en bakgrund inom IT eller liknande områden. Du är självgående och har studiedisciplin. Du har ett stort intresse för integritets- och säkerhetsfrågor och önskar att jobba med både människor och teknik.

Jobb efter examen

Digitaliseringen påverkar i dag alla regioner, sektorer och verksamheter. Risken för cyberattacker och intrång mot skyddsvärd information har blivit allt högre i takt med att digitaliseringen ökar. I dag finns det en stor brist på människor med kunskaper inom integritet-, informations- och cybersäkerhet och behovet av personer med den här typen av kompetens kommer att vara stort i många år framöver.

Läsa vidare efter examen

Programmet ger dig en masterexamen i informationsteknologi. Efter avlagd examen är du behörig att påbörja forskarutbildning inom Informationsteknologi, vilket går att göra bland annat vid Högskolan i Skövde.

Förkunskaper

För att vara behörig till programmet krävs en examen på grundnivå inom informationsteknologi, datavetenskap eller datalogi (eller motsvarande) omfattande minst 180 hp. Vidare krävs godkänt betyg i gymnasiekursen Engelska 6/Engelska B (eller motsvarande). Motsvarande kunskaper visas normalt genom ett internationellt erkänt språktest, till exempel IELTS eller TOEFL

Urval

Avklarade högskolepoäng.

Språk

Undervisningen ges på engelska.

Examen & Intyg

Masterexamen

Högskolan i Skövde

Kreativ miljö

Du kanske vill göra något nytt.Fördjupa dig inom det du redan gör, eller ändra på något som andra gör.Du kanske vill utmana dig själv och sättet du ser på världen.Du kanske vill förändra världen.Eller så vill du bara jobba med...


Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Integritet, informationssäkerhet och cybersäkerhet - masterprogram
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Högskolan i Skövde

Recensioner

Det finns inga recensioner för Integritet, informationssäkerhet och cybersäkerhet - masterprogram

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Integritet, informationssäkerhet och cybersäkerhet - masterprogram från Högskolan i Skövde, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön