Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Virtuell ergonomi och design - masterprogram

Högskolan i Skövde
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Skövde
120 hp
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum

Videoreportage

Virtuell ergonomi och design - masterprogram

Om programmet

Ergonomi- och användaraspekter är idag en viktig del av produktframtagningsprocessen. Masterprogrammet Virtuell ergonomi och design ger dig verktyg att använda digital teknik för att kunna utvärdera ergonomi men även anpassa teknik och information utifrån användares kognitiva förmågor och begränsningar.

Det här läser du på programmet

Programmet ger övergripande kunskaper inom området Virtuell produktframtagning, men även specifik kunskap om hur man integrerar ergonomi och användaraspekter i produktframtagningsprocessen.

Utbildningen börjar med en introduktion till ämnet Industriell ergonomi inklusive aktuella forskningsfrågor. Vi presenterar ett antal industriella paradigmskiften som vi diskuterar tillsammans. Vi tar också upp hur datorbaserade verktyg som CAD och CAE används och fungerar som beslutsstödsystem i produktframtagningsprocessen.

Under andra terminen får du fördjupade kunskaper i ergonomisimulering och kognitiv ergonomi. Du får möjlighet att tillämpa dina kunskaper på relevanta problem inom industri eller forskning.

Programmets senare del innehåller fördjupade kurser som studerar hur människor lever och arbetar med teknik samt hur verktyg och metoder kan användas för att ta hänsyn till den mångfald som finns inom olika användargrupper. Du utvecklar samtidigt din lednings- och värderingsförmåga samt förhållningssätt genom kurser inom tekniskt ledarskap, forskningsmetodik och kommunikation samt hållbar utveckling och innovation.

Med det avslutande examensarbetet som löper under hela sista terminen och som görs i samverkan med våra forskningspartners har du slutligen möjlighet att visa upp dina utvecklade förmågor och kunskaper.

Virtuell ergonomi och design är ett internationellt program och kurserna ges på engelska.

Jobb efter examen

En stor del av den här utbildningen handlar om att kunna använda digitala verktyg för att utvärdera ergonomi i designprocessen. Det här är någonting som industrin efterfrågar och arbetsmarknaden ser mycket ljus ut för ingenjörer med kunskaper inom ergonomi och design. Flera studier visar att företag idag har svårt att rekrytera kompetenta medarbetare inom området.

Läsa vidare efter programmet

Efter avlagd examen är du behörig att påbörja forskarutbildning inom Informationsteknologi.

Forskning inom området

Läs mer på hemsidan för forskningsspecialiseringen Virtual Engineering.

Förkunskaper

För att vara behörig till programmet krävs en examen på grundnivå inom integrerad produktutveckling, produktionsteknik, automationsteknik, maskinteknik eller informationsteknologi eller motsvarande omfattande minst 180 hp. Vidare krävs godkänt betyg i gymnasiekursen Engelska 6/Engelska B (eller motsvarande). Motsvarande kunskaper visas normalt genom ett internationellt erkänt språktest, till exempel IELTS eller TOEFL.

Urval

Avklarade högskolepoäng.

Språk

Undervisningen ges på engelska.

Examen & Intyg

Masterexamen

Högskolan i Skövde

Kreativ miljö

Du kanske vill göra något nytt.Fördjupa dig inom det du redan gör, eller ändra på något som andra gör.Du kanske vill utmana dig själv och sättet du ser på världen.Du kanske vill förändra världen.Eller så vill du bara jobba med...


Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Virtuell ergonomi och design - masterprogram
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Högskolan i Skövde

Recensioner

Det finns inga recensioner för Virtuell ergonomi och design - masterprogram

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Virtuell ergonomi och design - masterprogram från Högskolan i Skövde, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön