Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Matematikinlärning för förskollärare som undervisar i förskoleklass, 15 högskolepoäng (Uppdrag av Skolverket)

Längd
15 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Distans
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Distans

Matematikinlärning för förskollärare som undervisar i förskoleklass, 15 högskolepoäng (Uppdrag av Skolverket)

Kursen behandlar grundläggande matematikinlärning med utgångspunkt i arbete och undervisning i förskoleklass och grundskolans tidiga år. Inom kursen behandlas laborativa och undersökande arbetssätt, olika uttrycksformer och digitala lärresurser som verktyg för att stödja elevers kunskapsutveckling.Kursens ämnesdidaktiska innehåll är grundläggande taluppfattning och aritmetik, geometri, mätning, rumsuppfattning och algebra. Sambandet mellan elevers språk-och matematikutveckling diskuteras och problemlösningens roll i för elevers lärande och begreppsbildning behandlas. Vidare fokuseras bedömning och uppföljning av elevers matematikkunnande som grund för planering av en inkluderande undervisning utifrån elevers olika förutsättningar och behov. Moment 1: Matematikens vad och varförMomentet behandlar möjligheter att stimulera elevers matematiska lärande utifrån grundskolans uppdrag och styrdokument. De matematiska områden som behandlas är Taluppfattning och aritmetik Rumsuppfattning, mätning och geometri AlgebraI momentet behandlas och prövas även nationella kartläggningsmaterial i matematik.Moment 2: Matematikens hurMomentet behandlar språkets betydelse för elevers lärande i matematik, begreppsbildning, utforskande och undersökande arbetssätt samt olika läranderesursers möjligheter och begränsningar.Moment 3: Matematikundervisning för allaI momentet fokuseras undervisningsuppdraget där variationen av elevers individuella förutsättningar och behov beaktas i planering och genomförande av undervisning. Momentet behandlar även bedömning och uppföljning av elevers matematikkunskaper baserat på beskrivning och analys av visat kunnande.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Distans
  • Distans
  • Sista ansökan: 2024-10-15

Förkunskaper

Förskollärarexamen enligt bilaga 2 till högskoleförordningen (1993:100), eller äldre motsvarighet, anställning för undervisning i förskoleklassen samt huvudmannens godkännande.
Högskolan Kristianstad

Utbildningarna är utsedda till några av landets bästa 

Högskolan Kristianstad är en populär högskola i södra Sverige. Där finns några av landets bästa utbildningar som leder till jobb. Du har nära kontakt med dina lärare och försvinner inte i mängden, en liten men samtidigt stor högskola. Högskolan Kristianstad...

Läs mer om Högskolan Kristianstad och visa alla utbildningar

Highlights