Matens och kroppens kemi
Kursen behandlar inledningsvis några grundläggande kemiska begrepp som är viktiga för resten av kursinnehållet. Hit hör bl.a. grundämnen och kemiska föreningar, rena ämnen och blandningar, intermolekylära krafter, polaritet samt surt och basiskt. Kursens tyngdpunkt ligger sedan på den kemi som är inblandad vid matlagning och bakning. De avsnitt som behandlas i detta moment är kolhydrater, proteiner, fetter samt frukt och grönt. Kursen ger även en inblick i kroppens kemi med fokus på matspjälkning och energiomsättning. Inom detta område behandlas även fria radikaler och antioxidanter.
Kommande starter
1 tillgängligt startdatum
Förkunskaper
Högskolan Kristianstad
Utbildningarna är utsedda till några av landets bästa
Högskolan Kristianstad är en populär högskola i södra Sverige. Där finns några av landets bästa utbildningar som leder till jobb. Du har nära kontakt med dina lärare och försvinner inte i mängden, en liten men samtidigt stor högskola. Högskolan Kristianstad...
Läs mer om Högskolan Kristianstad och visa alla utbildningar
Highlights