Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Naturorienterande ämnen och teknik för undervisning i åk 4-6

Högskolan Kristianstad, i Kristianstad
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum

Naturorienterande ämnen och teknik för undervisning i åk 4-6

Kursen behandlar: Kunskap i naturvetenskap och teknikDet naturvetenskapliga innehållet utgår från bärande idéer i naturvetenskap kopplade till: materia, energi, liv och hälsa, genetik och evolution, kraft och rörelse samt universum. För teknikämnets del behandlas tekniska system, tekniska lösningar, tillämpningar samt konstruktioner. Naturvetenskapernas och teknikens karaktär och arbetssättHär behandlas utgångspunkter, intressen, syften och gränser samt kunskapens kännetecken. Även arbetsprocesser som används i de olika områdena behandlas, liksom mänskliga aspekter så som kreativitet, teoriberoende samt naturvetenskap och teknik som en del av samhället och kulturen och den ömsesidig påverkan detta innebär. Naturvetenskapernas och teknikens didaktikHär får studenterna möta naturvetenskapernas och teknikens didaktik som forskningsfält, olika syften med undervisning i ämnena, elevers föreställningar, lärande och intresse, undervisning om begrepp och modeller, systematiska undersökningar, naturvetenskapernas och teknikens karaktär samt samhälls- och vardagsfrågor, argumentation och ställningstaganden i undervisningen. Med utgångspunkt i dessa olika delar får studenten möjlighet att utveckla forskningsbaserade undervisningsinslag för grundskolans årskurs 4-6 i teknik, biologi, fysik och kemi.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Kristianstad
  • Sista ansökan: 2024-10-15

Förkunskaper

Grundläggande behörighetsamtlärarutbildningmed minst 30 hp godkända inom denna,dessutomkrävsNaturkunskap A,ellerNaturkunskap 1b/1a1 + 1a2,eller motsvarande.
Högskolan Kristianstad

Utbildningarna är utsedda till några av landets bästa 

Högskolan Kristianstad är en populär högskola i södra Sverige. Där finns några av landets bästa utbildningar som leder till jobb. Du har nära kontakt med dina lärare och försvinner inte i mängden, en liten men samtidigt stor högskola. Högskolan Kristianstad...

Läs mer om Högskolan Kristianstad och visa alla utbildningar

Highlights