Företagsekonomi med inriktning mot redovisning, nivå 61-90

Högskolan Väst
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Trollhättan
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2025 - Trollhättan
Sista ansökan: 2024-10-15

Företagsekonomi med inriktning mot redovisning, nivå 61-90

Ämnesområdet företagsekonomi behandlar modeller och metoder för hur organisationer och företag ska uppnå de för verksamheten uppställda målen både avseende det interna arbetet och gentemot det omgivande samhället. Företagsekonomi med inriktning mot redovisning, 61-90, består av två fördjupningskurser inom området redovisning samt en kandidatuppsats om 15 hp.I kursen Externredovisning II behandlas redovisningsteori med redovisningsprinciper. Regler för och tillämpning av hållbarhetsrapportering tas också upp i kursen. Koncernredovisning och upprättande av koncernbokslut är en central del i kursen. Även internationell redovisningsreglering tas upp.I kursen Internredovisning fokuseras på relationen mellan ett företags strategi och dess ekonomiska styrning. Även styrning av projekt tas upp i kursen. En central del i kursen är ekonomistyrarens kommunikativa roll i en organisation.Delkurserna syftar till att utifrån ett vetenskapligt förhållningssätt utveckla förmågan att identifiera, analysera och diskutera företagsekonomiska problem och processer med hjälp av såväl aktuell forskning som praktiska studier inom redovisningsområdet.Kurslitteratur och undervisning på engelska kan förekomma.

Förkunskaper

Fullgjorda kursfordringar om 60 högskolepoäng i företagsekonomi varav 30 högskolepoäng på nivå 31-60 hp. Inom dessa 60 hp företagsekonomi skall ingå meriter som motsvarar kurserna Grundläggande redovisning 7,5 hp, Ekonomistyrning 7,5 hp, Externredovisning 7,5 hp samt Investeringsbedömning och finansiell styrning 7,5 hp.

Högskolan Väst

Högskolan Väst i Trollhättan är en modern högskola som erbjuder arbetslivsnära utbildningar i en attraktiv och modern studiemiljö. Hos oss står studenten och lärandet i centrum. Arbetsintegrerat lärande som synsätt och metod präglar verksamheten och är högskolans profil. Trollhättan är...


Läs mer om Högskolan Väst och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan Väst


Recensioner

Det finns inga recensioner för Företagsekonomi med inriktning mot redovisning, nivå 61-90

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön