Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Co-design och användarcentrerad systemutveckling

Karlstads universitet, i Karlstad
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum

Co-design och användarcentrerad systemutveckling

Kursen behandlar följande:- Modeller för systemutveckling, särskilt olika former av användarcentrerad systemutveckling och digital tjänsteutveckling- Likheter och skillnader mellan olika begrepp, särskilt begreppen prototyping, deltagande systemutveckling, co-design, användarorienterad och användarcentrerad systemutveckling, samt mellan begreppen interaktionsdesign och användarupplevelse (UX), och mellan användbar och användarvänlig, samt Computer-Supported Cooperative Work (CSCW) som infrastrukturering- Prototyping och dess roll i systemutveckling och co-design- Användbarhetstestningens roll i systemutveckling och i co-designaktiviteter- Experiment för designutveckling respektive för utvärderingKursen innehåller praktiska övningar i laboratoriemiljö på båda typerna av experiment, vilket inkluderar att motivera, planera, sätta upp och genomföra sådana experiment. Särskild vikt läggs vid att uppöva förmågan att kunna hänföra experimentupplägg till teorier inom användarcentrerad systemutveckling och att kunna lämna designförslag (kravspecifikationer) baserade på experimentresultat.Undervisningen består av föreläsningar, seminarier och laborationer.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Karlstad
  • Sista ansökan: 2024-10-15

Förkunskaper

Kandidatexamen eller kandidatuppsats om minst 15 hp i något av ämnena informatik, datavetenskap, företagsekonomi, arbetsvetenskap eller medie- och kommunikationsvetenskap. Gymnasiets Engelska kurs 6. Motsvarandebedömning kan göras.
Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...

Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Highlights