Forskningsperspektiv på AR och VR (augmented and virtual reality)

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Karlstad
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Karlstad

Forskningsperspektiv på AR och VR (augmented and virtual reality)

Kursen fokuserar i första hand på definitioner, utvärderingar och diskussioner i vetenskaplig litteratur av:-Användarupplevelse i virtual reality-Användarupplevelse i augmented reality-Kundupplevelsen i fysiska och virtuella tjänstelandskap -Augmented reality som ett användargränssnitt mot Internet of Things-Multimodal input-Lärandeperspektiv på olika typer av sensorisk gestaltning och interaktivitetKursen bedrivs i seminarieform där olika forskningsartiklar läses till varje seminarium. Studenterna skriver korta rapporter för varje artikel där de redogör för styrkor och svagheter i forskningsdesignen samt vilka teoretiska ramverk och vilken empirisk bas som artikeln baseras på och hur analysen av data genomfördes.

Förkunskaper

Kandidatexamen eller kandidatuppsats om minst 15 hp i något av ämnena informatik, datavetenskap, företagsekonomi, arbetsvetenskap, media- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Forskningsperspektiv på AR och VR (augmented and virtual reality)

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön