Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Hälso- och sjukvårdsadministration, 61-90 hp

Karlstads universitet, i Karlstad
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Hälso- och sjukvårdsadministration, 61-90 hp

Kursen ger fördjupade kunskaper om hur den svenska vården och omsorgen organiseras med hänsyn till den föränderliga kontext den verkar inom. Kursen ger ökad förmåga att analysera och förstå vård- och omsorgsorganisering ur fler perspektiv, som ekonomiskt/administrativt, politiskt/professionellt och etiskt/normativt perspektiv. Kursen ger även ökad förmåga till analys av vetenskapliga problem samt tillämpning av forskningsmetodik. Genomförandet bygger på aktivt deltagande och uppövar förmåga till problemformulering kring kursens perspektiv. OBSERVERA: Kursen ges inte varje läsår. HT19/VT20 ges inte kursen. För mer infomation om när nästa kurstillfälle planeras, kontakta administratör alternativt kursansvarig.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Karlstad

Förkunskaper

SVGAHA Ledarskap och verksamhetsutveckling inom vård och omsorg 30 hp samt registrerad på SVGBH1 Hälso- och sjukvårdsadministration varav 22,5 hp ska vara godkända. Motsvarandebedömning kan göras.
Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...

Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Highlights