Lärarens pedagogiska förhållningssätt - KPU 60

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Heltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Lärarens pedagogiska förhållningssätt - KPU 60

I delkurs 1 behandlas:- kunskap och lärande utifrån flera teoretiska perspektiv (däribland kognitionsvetenskap), beprövad erfarenhet och forskningsresultat,- kritisk granskning av aktuell forskning om digitala lärresurser och granskning av elevers användning av digitala lärresurser kopplat till lärande samt- faktorer i uppväxt- och skolmiljön samt andra faktorer som påverkar förutsättningarna för elevers lärande i olika pedagogiska sammanhang, såsom kön, klass, etnicitet, ålder, sexualitet, språkbakgrund och kognitiv utveckling.I delkurs 2 behandlas: - elevers lärande utifrån specialpedagogiska perspektiv.Kursen bygger på varierade arbetsformer där de studerande har en aktiv roll, exempelvis i fallstudier, i gruppsamtal och i seminarier.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs att studenten är antagen till Kompletterande pedagogisk utbildning ämneslärare 60hp. Motsvarandebedömning kan göras.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Lärarens pedagogiska förhållningssätt - KPU 60

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön