Metodik för blåsorkester med vuxna II

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
30 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Metodik för blåsorkester med vuxna II

Denna fortsättningskurs vänder sig till dig som är dirigent för en blåsorkester med vuxna musikanter och har gått MIGBM5, MIGBM6 eller har en motsvarande kompetens.Kursen går på halvfart med fem närträffar. Tema för närträffarna är: musikanten, verktygen, ledaren, gruppen och nätverk.Kursen består av två delar: Musikanten, ledaren och orkestern samt Metodik förblåsensemble eller blåsorkester för vuxna.Musikanten, ledaren och orkestern innehåller följande moment:- individen i orkestern- dirigenten som förmedlare- reflektioner kring ledarens roll socialt, musikaliskt och organisatoriskt i mötet medblåsensemblen och/eller blåsorkestern- gruppdynamiska processer- utvecklande lärandemiljöer- social och musikalisk inkludering med särskilt fokus på rekrytering av ungdomar- blåsensemblen eller blåsorkestern nationellt och internationelltMetodik för blåsensemble eller blåsorkester för vuxna innehåller följande moment:- dirigering som hantverk genom icke-verbal och verbal kommunikation- verktyg och metoder för undervisning i blåsensemble och/eller blåsorkester- planering, utvärdering och repetitionsmetodik- instrument i ensemblen och orkestern- repertoar och komposition- varierad samspelsundervisning i progressionUndervisning sker i grupp genom seminarier, föreläsningar och praktiska moment. Praktik med handledning i egen blåsensemble eller blåsorkester samt självstudier med skriftliga uppgifter ingår också.Kursen kräver att studenten har tillgång till en blåsensemble eller blåsorkester att praktisera i under studietiden.

Förkunskaper

Minst betyget godkänd på MIGBM6 Metodik för blåsorkester med vuxna I, 30 hp eller MIGBM5 Metodik för blåsorkester på hög nivå, 30 hp.Motsvarandebedömning kan göras.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Metodik för blåsorkester med vuxna II

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön