Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Pedagogiska metoder för att undervisa om risk- och miljöfrågor

Karlstads universitet, i Karlstad
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum

Pedagogiska metoder för att undervisa om risk- och miljöfrågor

Kursens syfte är att studenten får lära sig om olika pedagogiska metoder som kan användas för att kommunicera och undervisa om risk- och miljöfrågor. Kursen tar sin utgångspunkt i de metoder, verktyg och spel som utvecklas i RiskLab på Karlstads universitet, där några kursmoment även genomförs. Studenten får under kursens gång möjlighet att utveckla, testa och utvärdera pedagogiska metoder med fokus på risk- och miljöfrågor. Studenten får också en teoretisk förankring i kunskap som rör didaktik, speldesign, lärande, kommunikation, riskhantering, miljövetenskap och transformation.Kursen innehåller följande moment:- Introduktion till RiskLab och de metoder, verktyg och spel som utvecklas där.- Grundläggande teoretisk kunskap i didaktik, speldesign, lärande, kommunikation, riskhantering, miljövetenskap och transformation med fokus på risk- och miljöfrågor.- Grundläggande praktisk kunskap i utveckling, testande och utvärdering av pedagogiska metoder.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Karlstad
  • Sista ansökan: 2024-10-15

Förkunskaper

Minst 60 högskolepoäng i något av ämnena miljövetenskap, riskhantering, risk- och miljöstudier, kommunikationsvetenskap, ämnesdidaktik, pedagogiska studier, speldesign och samhällsplanering. Motsvarandebedömning kan göras.
Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...

Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Highlights