Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Planera och kommunicera ett forskningsprojekt i informatik

Karlstads universitet, i Karlstad
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Planera och kommunicera ett forskningsprojekt i informatik

Kursen bygger på de metodmässiga grundkunskaper som studenten har från sina studier på kandidatnivå. De studenter som gått andra metodkurser på avancerad nivå kan bygga vidare på de forskningsplaner som de har utarbetat där. Under kursen fördjupar studenten sina metodkunskaper som bas för studierna på avancerad nivå, vilket innefattar såväl teoretiska som praktiska färdigheter.Studenten tillämpar sina metodkunskaper genom att utforma en empirisk studie. Tyngdpunkten läggs på att diskutera och motivera hur val av forskningsansatserna fallstudie, aktionsforskning och DSR kan belysa forskningsfrågan, och hur data utifrån sådan forskning kan analyseras, och hur samhällsrelevans i frågeställning och resultat kan formuleras och kritiseras. Studenterna arbetar i grupp för att träna sin projektledningsförmåga och sin förmåga till interpersonell kommunikation. Särskilt behandlas problemlösning i grupp och gruppdynamik. Studenten utvecklar kunskaper i akademiskt skrivande och förmåga att presentera forskningsansatser visuellt och i skrift. I kursen behandlas också hur vetenskapliga projekt kan kommuniceras i artiklar, ansökningar, posterpresentationer och med interaktiva demonstratorer, liksom massmedias roll i olika vetenskapliga kontroverser.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Karlstad

Förkunskaper

Gymnasiets Engelska B, Engelska steg 6. Kandidatexamen i informatik eller datavetenskap. Motsvarandebedömning kan göras.
Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...

Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Highlights