Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Riskperception och riskkommunikation

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Riskperception och riskkommunikation

Kursens övergripande syfte är att ge kunskap om människors uppfattningar och reaktioner inför olika typer av risker samt effekter av olika typer av påverkan. Inledningsvis behandlas centrala begrepp och teorier inom riskperception, faktorer som påverkar hur olika typer av risker och riskförhållanden uppfattas och värderas, skillnader i förhållningssätt till risker mellan grupper och individer med avseende på bl.a. genus och roll samt relationen mellan risk- och säkerhetsattityder och beteenden. Kursen behandlar också riskkommunikation ur ett mottagarperspektiv med fokus på bl.a. etiska överväganden. Ett viktigt mål med kursen är att deltagaren ska utveckla en förståelse för grunden till olika reaktions- och beteendemönster på både individ- och gruppnivå. Ett annat viktigt mål är att deltagaren ska utveckla förmågan att analysera möjliga effekter av olika kommunikationsåtgärder.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Förkunskaper

Examen på grundnivå omfattande minst 180 högskolepoäng. Gymnasiets Svenska kurs B/3 samt Engelska kurs A/6 eller motsvarande.
Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...

Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Highlights