Global hälsa och katastrofer

Karolinska institutet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Solna
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2025 - Solna
Sista ansökan: 2024-10-15

Global hälsa och katastrofer

I kursen Global hälsa och katastrofer får du som student en utökad förståelse för begreppet global hälsa och den inverkan katastrofer har på vår hälsa, både som enskilda individer och som grupp. 

Kursen hjälper dig att förstå vilka faktorer som påverkar den globala hälsan och den globala sjukdomsbördan, hur hälsosystem ser ut runt om i världen, samt ger dig kunskaper om hälsoindikatorer som du kan använda för analys och värdering av hälsosituationen i olika länder och områden. Dessutom ger kursen dig en förståelse för katastrofers effekter på hälsa och hälsosystem. Kursen ger dig som student också en ökad kännedom om faktorer och aktörer som påverkar globala hälsokriser och katastrofberedskap.

Kursen ges tillsammans med Erasmus Mundus masterprogram Public Health in Disasters. Det masterprogrammet har ett globalt intag av studenter. Det innebär att när du läser kursen Global hälsa och katastrofer kommer du att ha glädjen och nyttan av att lära dig tillsammans, och umgås med, kurskamrater från hela världen.  

Kursen ges av lärare med stor expertis inom ämnet och personlig erfarenhet av att arbeta med hälso- och sjukvård i katastrofsituationer.

Förkunskaper

Kandidat- eller yrkesexamen om minst 180 hp inom hälso- och sjukvård, management, administration, samhällsvetenskapliga eller tekniska ämnen. Dessutom krävs Engelska B/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Global hälsa och katastrofer

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön