HIV - med individen i fokus ur ett globalt perspektiv

Karolinska institutet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Solna
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2025 - Solna
Sista ansökan: 2024-10-15

HIV - med individen i fokus ur ett globalt perspektiv

Kursen vänder sig till dig som har ett intresse för hiv, mänskliga rättigheter och global hälsa. Du får ett uppdaterat förhållningssätt till hiv ur både ett kliniskt, forskningsmässigt, globalt sociobiologiskt perspektiv. Kursen analyserar både individens och samhällets roll i hiv-prevention och behandling och hur det hänger ihop med kunskap, attityder, stigma, sexualitet, könsroller, våld, beroende/droger, ekonomi och social situation. Hiv kommer att diskuteras ur olika perspektiv med avstamp i mänskliga rättigheter, filosofi och moral, socioekonomi samt kulturella och biologiska myter. Kursen är även medicinskt orienterande med senaste nytt från forskningsfronten till exempel vad gäller forskningen kring vaccin och bot.

Vi samarbetar med hiv-organisationen Noaks Ark. Kursens föreläsningar/seminarier ges på Karolinska Institutet en kväll per vecka.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutet


Recensioner

Det finns inga recensioner för HIV - med individen i fokus ur ett globalt perspektiv

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön