Kvalitativ forskning och utvärderingsmetoder i katastrofer

Karolinska institutet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Solna
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2025 - Solna
Sista ansökan: 2024-10-15

Kvalitativ forskning och utvärderingsmetoder i katastrofer

Kursen ger dig som student en introduktion till kvalitativ forskning och hur den kan användas vid utvärderingar av hälsoinsatser i katastrofer.  

I den här kursen lär du dig mer om hur man använder kvalitativ forskning, hur du formulerar forskningsfrågor, olika metoder för datainsamling, samt hur du planerar utvärdering av hälsoinsatser i katastrofer med hjälp av kvalitativa data och hur du rapporterar och kommunicerar dina resultat. Dessutom ger kursen dig som student en introduktion till kvalitativ dataanalysmjukvara och praktisk tillämpning av kodning, analys och tolkning av kvalitativa data.  

Det är en fristående kurs som ges tillsammans med Erasmus Mundus mastersprogrammet Public Health in Disasters. Det mastersprogrammet har ett globalt intag av studenter, vilket innebär att när du läser den här fristående kursen får du samtidigt glädjen och nyttan av att lära dig tillsammans, och umgås med, kurskamrater från hela världen.  

Förkunskaper

Kandidat- eller yrkesexamen om minst 180 hp inom hälso- och sjukvård, management, administration, samhällsvetenskapliga eller tekniska ämnen. Dessutom krävs Engelska B/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Kvalitativ forskning och utvärderingsmetoder i katastrofer

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön