Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Tandläkarprogrammet

Karolinska institutet
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Huddinge
300 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Huddinge
Sista ansökan: 2024-04-14

Tandläkarprogrammet

Som tandläkare arbetar du med att upptäcka, diagnostisera och behandla mun- och tandsjukdomar. Du åtgärdar även komplikationer till följd av sjukdomar och vissa skador som orsakats i mun och tänder av olyckor. Inom tandläkaryrket kombineras avancerad teoretisk kunskap inom såväl basvetenskap och medicinska ämnen som odontologi med finmotoriskt hantverk, mänskligt omhändertagande samt ett sinne för estetik. Att arbeta som tandläkare är inspirerande och innebär daglig kontakt med patienter på klinik och kollegor i tandvårdsteamet.

Som tandläkarstudent får du tidigt i utbildningen en tydlig inblick i yrket och har dina egna patienter från andra året. Den kliniska färdighetsträningen sker främst på skolans egen klinik. Den teoretiska grunden omfattar, förutom basvetenskapliga och medicinska ämnen, utbildning i etik, psykologi, kommunikation och lagarbete. I slutet av utbildningen gör du ett examensarbete i ett odontologiskt ämne.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Biologi 2, Fysik 2, Kemi 2, Matematik 4 eller Matematik D

Examen & Intyg

Tandläkarexamen

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Tandläkarprogrammet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön