Masterprogram, elektromagnetism, fusion och rymdteknik (Endast sökbart för KTH:s civilingenjörsstudenter, åk 3)

KTH - Kungliga Tekniska högskolan
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Stockholm
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Stockholm

Masterprogram, elektromagnetism, fusion och rymdteknik (Endast sökbart för KTH:s civilingenjörsstudenter, åk 3)

KTH har ett internationellt rykte inom plasmafysik och Hannes Alfvén, en pionjär på området, samt nobelpristagare, har verkat här. Idag är högskolan aktiv inom flera aspekter av utvecklingen av den internationella termonukleära experimentreaktorn (ITER), från plasmamodellering till konstruktionsmaterial vänt mot plasman. Rymdforskning vid KTH sker både i stora internationella projekt inom ESA och NASA, och i mindre samarbeten med ledande forskningscentra och universitet runtom i Europa, USA, Sydafrika och Japan. KTH erbjuder en öppen, icke-hierarkisk miljö med små klasser och nära kontakter mellan studenter och lärare. Tonvikten ligger på både teoretiska och tillämpade aspekter inom ämnet, med en tvärvetenskaplig strategi och närhet till verkliga forskningsansökningar - med många magisteruppsatser tillkomna i internationella samarbeten. Programmet i elektromagnetism, fusion och rymdteknik erbjuder studenten en unik bredd av erfarenhet, med en mängd karriärmöjligheter efter examen.Elektromagnetiska fält är grunden för kommunikation och det mesta inom modern teknik, samt är en integrerad del av vår förståelse av universum. Joniserat material (plasma) dominerar i rymden och har sina tillämpningar på jorden - från materialbearbetning till löftet om fusionsenergi, samma källa som driver solen. Programmet är uppbyggt kring tre distinkta fokusområden: plasma, rymd och radiovetenskap - med ett kärnutbud av kurser och möjlighet för studenter att specialisera sig inom sina individuella intresseområden.

Examen & Intyg

Masterexamen

KTH - Kungliga Tekniska högskolan

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...


Läs mer om KTH - Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

KTH - Kungliga Tekniska högskolan


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram, elektromagnetism, fusion och rymdteknik (Endast sökbart för KTH:s civilingenjörsstudenter, åk 3)

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön