Visa allastudier.se som: Mobil

Värmepumpsteknik

Kunskapscentrum Markaryd
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Markaryd

Värmepumpsteknik

Utbildningen är anpassade till yrkeslivet!

Kärt barn har många namn; luftvärmepump, bergvärmepump, mark-
värmepump, sjövärmepump, frånluftpump etc. Gemensamt är att en värmepump är en ekonomisk och miljövänlig uppvärmningsteknik som utnyttjar den värme som solen lämnar efter sig i luft, mark och vatten. Och att det finns väldigt många modeller på marknaden.

Du sparar miljö och pengar som fastighetsägare vilket gör att marknaden och därmed behovet av specialister inom värmepumpstekniken har ökat enormt det senaste decenniet. I Sverige är vi ledande i utveckling av tekniken och tillverkning av populära modeller. Behoven av att installera och serva är stora likaså förmågan att möta kunden med expertsynpunkter.

Undervisningen sker i form av föreläsningar, lektioner och övningar. Kurserna är branschspecifika och anpassade till yrkeslivet. Praktik i form av Lärande i arbetslivet (LIA).

Som värmepumpstekniker jobbar du med att installera serva och kontrollera olika typer av värmepumpar. Det finns många upp­värmningsmetoder och tekniska lösningar och det kräver fackkunskaper för att avgöra vilket system som passar bäst. Mötet med kunden och ett självständigt arbete ställer krav på dig som företagsrepresentant och god problemlösare med stor servicevilja.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet för yrkeshögskoleutbildningar. Arbetslivserfarenhet kan vara meriterande.

Examen & Intyg

Yrkeshögskoleexamen

Kunskapscentrum Markaryd

Kunskapscentrum Markaryd Inom Kunskapscentrum Markaryd ryms, förutom gymnasieskolan, även vuxenutbildning, SFI och Särvux. Vuxenutbildning har funnits inom kommunen sedan 1968. Inledningsvis erbjöds i huvudsak yrkesinriktade utbildningar. Vuxenutbildningen har därefter utökats med gymnasial- och grundläggande vuxenutbildning, svenska för invandrare (SFI) och...


Läs mer om Kunskapscentrum Markaryd och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Kunskapscentrum Markaryd

Recensioner

Det finns inga recensioner för Värmepumpsteknik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: