Miljö- och hållbarhetsundervisning i natur- och kulturlandskapet

Linköpings universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Linköping
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Linköping

Miljö- och hållbarhetsundervisning i natur- och kulturlandskapet

Forskning inom området miljö- och hållbarhetsutbildning utgör ramen för kursen. Fokus ligger på hur lärmiljöer utanför klassrummet kan bidra med alternativ inom miljö- och hållbarhetsutbildning. Den teoretiska bakgrunden för utomhuspedagogik såväl som samtida forskning och praktiska exempel diskuteras och problematiseras. Människans förhållande till naturen är en dimension inom både utomhus- och hållbarhetsutbildning, och kursen utforskar olika perspektiv på människans platsrelationer. Kursen inkluderar centrala begrepp inom miljö- och hållbarhetsutbildning såsom planetära gränser, intressekonflikter och ekosystemtjänster. Studenterna övar på att planera, genomföra och utvärdera utomhusundervisning. Kursen bygger på en kombination av fältarbete, där det lokala natur- och kulturlandskapet utgör utgångspunkten, samt föreläsningar och litteraturseminarier. Studenterna förväntas arbeta både individuellt och i grupper.

Förkunskaper

Lärarexamen eller förskollärarexamen om minst 180hp eller Kandidatexamen 180hp i något av huvudområdena: pedagogik pedagogiskt arbete Engelska 6 (Undantag för svenska)

Linköpings universitet

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets ambition är...


Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Linköpings universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Miljö- och hållbarhetsundervisning i natur- och kulturlandskapet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön