Livsmedelsmikrobiologi
I denna kurs går vi igenom de mikroorganismer som påverkar livsmedel och oss: "de goda" - de som förädlar och ger livsmedlet ökad hållbarhet, bättre smak och ökat näringsvärde - och vissa som anses ha hälsobefrämjande effekter, "de fula" - de som gör att livsmedel förstörs genom att det surnar eller ruttnar, "de onda" - de sjukdomsframkallande mikroorganismer eller dess toxiner som kan spridas med livsmedel. Vi går igenom hur man på säkraste sätt bevarar livsmedel med både traditionella och moderna metoder. Vi redovisar principerna för HACCP - en metod som används för att systematiskt kontrollera att livsmedel inte innehåller något som kan skada konsumenten. Vi utför också en fullständig mikrobiologisk analys av livsmedel.
Kommande starter
1 tillgängligt startdatum
Förkunskaper
Linnéuniversitetet Facebook
Gör en intresseanmälan
Ett modernt, internationellt universitet i Småland
Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...
Highlights