Supply Chain Information Systems

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Växjö
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Växjö

Supply Chain Information Systems

För att organisationer ska förbli konkurrenskraftiga idag, behöver de leverera högt värde till sina kunder samtidigt som de ska bibehålla lönsamheten. De kan uppnå detta genom att implementera och hantera materiella-, finansiella- och informationsflöden på ett effektivt sätt. Supply Chain Information Systems används för att stödja dessa flöden genom att lagra, säkerställa och tillgängliggöra stora mängder av data. En del data är mycket komplexa och behöver delas inom en organisation och med deras leverantörer och kunder. Dessa system är viktiga inom Supply Chain Management eftersom de möjliggör ökad tillgänglighet, tillförlitlighet och kvalité på den information som behövs för att stödja ett snabbt och säkert beslutsfattande på alla nivåer i organisationer. I den här kursen kommer du att lära dig de viktigaste funktionerna och tillämpningarna av olika Supply Chain Information Systems samt metoder för att konfigurera/ anpassa och hantera implementering av dessa. Dessutom kommer dess roll inom hållbarhetsarbetet att diskuteras. Kursen kommer att behandla olika informationssystem som används inom organisationer och i samarbete med deras leverantörer och kunder.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet för studier på avancerad nivå samt särskild behörighet:Kandidatexamen i företagsekonomi med minst 90 högskolepoäng i huvudområdet företagsekonomi och minst 7,5 högskolepoäng inom logistik/ledning av försörjningskedjor/transport/verksamhetsstyrning, eller motsvarandeEngelska 6, eller motsvarande alternativ, För student som läser kursen som del av Civilekonomprogrammet ska ha:Grundläggande behörighet för studier på avancerad nivå samt särskild behörighet:90 hp företagsekonomi inklusive följande kurser:Distributionssystem 6 hp,Produktionslogistik 6 hp,Logistikkvalitet och processledning 6 hp,Logistikprojekt 6 hp,Hållbart inköp och förhandling 6 hp,Strategisk logistik i en global kontext 7,5 hp,Ämnesfördjupande arbete i logistik 15 hp,Logistik 7,5 hp,Engelska 6, eller motsvarande.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Supply Chain Information Systems
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Supply Chain Information Systems

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Supply Chain Information Systems från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön