Att skriva dramatik

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Att skriva dramatik

Har du ett stort intresse för skrivande och för teater? Vill du skriva dramatik och utveckla din kunskap kring begrepp som handling, situation och konflikt? Då är denna kurs något för dig.

Undervisningen består av föreläsningar, seminarier, skrivövningar och handledning. Studenterna introduceras i centrala begrepp för dramatiskt skrivande och med hjälp av dessa skriver de en kortare dramatisk scen. Tillsammans med läraren resonerar de om val gjorda utifrån dessa begrepp. I kursen studeras också hur begreppen kan användas för analys och förståelse av dramatik. 

https://www.thm.lu.se/fristaende-kurser

Förkunskaper

Grundläggande behörighet samt 60 högskolepoäng med scenkonstnärlig inriktning, i litteraturvetenskap eller i teatervetenskap eller motsvarande.   

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Att skriva dramatik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön