Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Att utveckla undervisning på kognitionsvetenskaplig grund

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Att utveckla undervisning på kognitionsvetenskaplig grund

Under de senaste decennierna har det skett en explosiv tillväxt i vetenskaplig kunskap om hur människor, inte minst barn och unga, lär sig olika saker, samt om hur lärande kan stödjas genom olika former av undervisning. Kursen syftar till att förmedla kunskap om ett antal evidensbaserade undervisningspraktiker eller undervisningsformer, som visat sig stärka möjligheterna för människors, särskilt barns och ungas, lärande. I detta ingår också redogörelser för varför undervisningsformerna som tas upp är effektiva eller välfungerande.

Kursens innehåll bidrar därmed till att svara på frågor som vad kan jag göra som leder till att mina elever lär sig mer?, hur kan jag undervisa för att mina elever ska få bästa möjliga chans att lära sig så mycket som möjligt?.

Ett viktigt inslag i kursen är dina egna tillämpningar av kursinnehållet, där du använder sig av någon eller några av de evidensbaserade undervisningspraktikerna från kursinnehållet för att utforma och genomföra undervisningsinslag.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Förkunskaper

Lärarexamen (eller minst 90 hp Utbildningsvetenskap från ej avslutade lärarstudier), eller minst 60 hp Kognitionsvetenskap på avancerad nivå, samt kunskaper i svenska och engelska motsvarande grundläggande behörighet på grundnivå.
Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Highlights