Den medvetne körsångaren - distanskurs i gehör och musiklära för körsångare

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Den medvetne körsångaren - distanskurs i gehör och musiklära för körsångare

Kursen riktar sig till dig som sjunger i kör och vill utveckla dina kunskaper i musikteori.

Kursen innehåller övning i notläsning, gehörets grundelement samt den allmänna musiklärans olika moment, anpassat för körsång. För att kunna tillgodogöra sig kursen på bästa sätt förutsätts kännedom om notsystemets grundläggande information. Undervisningen är ortsoberoende, sker individuellt och är helt på distans utan fysiska träffar. Lektioner och tentamen i lärplattformen Canvas. Kursen läses under en termin och ges både HT & VT.

Röster från tidigare kursdeltagare:

Wow! Vilken rolig kurs! Välplanerad och genomtänkt på alla plan. Omväxlande, roligt, lärorikt, enkelt att förstå, tillgängliga och trevliga kursledare, jättebra och grundläggande bok som förtydligar det man behöver. Jag har inte nog med lovord!

Den här kursen var verkligen bra, bland annat därför att det har varit skönt att få öva gehör i lugn och ro hemma för att bli en bättre körsångare. Jag blev så glad att läsa att det kommer en fortsättning på kursen. Den vill jag också delta i. 

Jag har haft stor nytta av kursen som körsångare. Har märkt det under min körs övningar. 

Har verkligen gillat att kursen innehållit så många olika moment och därför aldrig tröttnat. Ville inte riktigt att den skulle ta slut =) 

Det här var jätte, jätte, jättekul! Jag har blivit en helt annan person när jag är på kören, förvisso hinner jag inte leta ut vilka ackord vi sjunger medan vi sjunger men jag har den medvetenheten med mig hela tiden, jag sjunger sopran och vi har ju nästan alltid en melodistämma och det är så häftigt att fatta hur kören hänger ihop. 

Bra och grundläggande, men samtidigt utmanande. 

Tycker om att det är en "snällt" upplagd kurs, med många chanser och väldigt lite press. Då förblir det roligt även när det är lite svårt. 

Den här studieformen har passat mig väldigt bra - digitalt på distans. Jag har i lugn och ro kunnat koncentrera mig på uppgifterna. Eftersom jag har dyslexi med svårigheter att orientera mig i text och noter så har jag här kunnat plugga utan stress, jämfört med lektioner i sal och i grupp. 

Kursansvarig: Björn Roslund, bjorn.roslund@mhm.lu.se, Mats Paulson, mats.paulson@mhm.lu.se

Läs mer om fristående kurser vid Musikhögskolan i Malmö

Förkunskaper

Grundläggande behörighet 

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Den medvetne körsångaren - distanskurs i gehör och musiklära för körsångare

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön