Entreprenöriella förmågor

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Lund
1.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Lund

Entreprenöriella förmågor

Kursen består av två delar, dels en del som är webb-baserad och en del som görs på plats i Lund.

Den webb-baserade delen består av 4 moduler:
1. Entreprenörskap och dess roll i samhället.
Detta är en introducerande modul som syftar till att skapa förståelse för olika typer av entreprenörskap (socialt och affärsdrivande) och deras roll i dagens samhälle.
2. Den entreprenöriella processen.
Denna modul förklarar den entreprenöriella processen från idé till verklighet. Den kontrasteras mot den manageriella processen och är presenterad som en metod för beslutsfattande.
3. Det entreprenöriella "mindset" och kreativitetens roll.
Denna modul förklarar de kognitiva dimensionerna av ett entreprenöriellt "mindset", dvs förmågan att snabbt varsebli, agera och mobilisera. Kreativitet förklaras vidare som en förmåga det går att utveckla. Verktyg för att utveckla kreativitet och ett entreprenöriellt "mindset" kommer att presenteras.
4. Grupparbete.
Dynamiken som utvecklas över tid när individer arbetar tillsammans kan skapa funktionella eller dysfunktionella grupper. Denna modul förklarar utvecklingsprocessen av en grupp och presenterar några verktyg som hjälper till att skapa en funktionell dito.

De webb-baserade studierna följs av ett grupparbete som äger rum på plats vid Lunds universitet. Studenterna ska nu applicera de kunskaper som erhållits via de webb-baserade modulerna. Genom ett grupparbete ska en lösning på en konkret utmaning skapas. Studenterna ska tillämpa den entreprenöriella processen, agera och försöka mobilisera resurser för att implementera den valda lösningen. I processen krävs ett entreprenöriellt "mindset" och kreativitet för att lösa problem som uppkommer under vägen.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet samt minst 30 hp.

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Entreprenöriella förmågor

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön