Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Författarskolan: Litterär gestaltning - Breddningskurs

Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Författarskolan: Litterär gestaltning - Breddningskurs

Välkommen till författarskolan! Kursen FLGA03 är en breddningskurs, och den tredje terminen, inom den tvååriga utbildningen i litterär gestaltning vid Lunds universitet.

Kursens innehåll

Kursen FLGA03 är en breddningskurs och utgör en fortsättning av det förlopp som påbörjats under första och andra terminen på författarskolan. Under kursen läggs stor vikt vid det egna skönlitterära skrivandet, inklusive respons, handledning och egen reflektion ur estetiskt och litterärt perspektiv. Kursen erbjuder också en utblick mot branschen, med övergripande perspektiv på litteraturkritik och litterär offentlighet.

Hur är kursen utformad?

Målet för det egna skrivandet är att du som studerar ska kunna strukturera och planlägga ett eget litterärt verk samt reflektera över estetiska och tematiska val och gestaltningsmässiga överväganden i det egna skönlitterära skrivandet. Du tränar även på att identifiera dina individuella behov av ytterligare kunskap och att utveckla dina kompetenser inom studieämnet.

Kursens placering i din utbildning

Kursen FLGA03 är en del av ett studieförlopp som kan leda fram till konstnärlig kandidatexamen i litterär gestaltning.

Anmälningsinformation hittar du här: https://www.sol.lu.se/forfattarskolan/nasta-antagning/

https://www.sol.lu.se/kurs/FLGA03/

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Lund

Förkunskaper

Grundläggande samt kurs motsvarande FLGA02/LUFA06 Författarskolan: Litterär gestaltning - fortsättningskurs, 30 hp, med högst en av delkurserna att slutföra inom två månader efter terminsstart.
Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Highlights