Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Författarskolan: Litterär gestaltning - fortsättningskurs

Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Författarskolan: Litterär gestaltning - fortsättningskurs

Välkommen till författarskolan! Kursen FLGA02 är en fortsättningskurs, och den andra terminen, inom den tvååriga utbildningen i litterär gestaltning vid Lunds universitet. Dina studier är förlagda på campus vid Lunds universitet och ges på helfart.

Kursinnehåll 

Kursen i Litterär gestaltning (FLGA02) utgör en fortsättning på det förlopp som påbörjats under första terminen (FLGA01). I kursen ingår orientering i olika typer av litterär text, exempelvis genom genre, stil och form, med både skrivande och läsande perspektiv. Därtill förs samtal om litterära verk, villkor i den litterära kommunikationen och inom den egna konstnärliga praktiken. Det egna skrivandet finns med under samtliga delkurser med metoder som respons, grupphandledning och egen reflektion. Den avslutande delkurs 3 fokuserar på konstnärliga processer och avslutas med en gruppgemensam produktion som presenteras inför kursdeltagarna.

Kursens utformning

Målet för det egna skönlitterära skrivandet är att studenten fördjupar sin förståelse för skrivprocessen och kan motivera och värdera egna val beträffande genre, stil och form samt reflektera över sin egen och andras skapandeprocess. Studierna ges på helfart på campus vid Språk- och Litteraturcentrum (SOL) på Lunds universitet.

Kursens placering under din studiegång

Kursen FLGA02 är en del av ett studieförlopp som kan leda fram till konstnärlig kandidatexamen i litterär gestaltning. Du kan välja att söka vidare till Författarskolans avancerade kurser efter att ha avslutat din grundutbildning.

Anmälningsinformation hittar du här: https://www.sol.lu.se/forfattarskolan/nasta-antagning/

https://www.sol.lu.se/kurs/FLGA02/

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Lund

Förkunskaper

Grundläggande behörighet samt kurs motsvarande FLGA01 Författarskolan: Litterär gestaltning - grundkurs, 30 hp, med delkurs 3, "Insamling och inventering", helt avslutad och högst en av de övriga delkurserna att slutföra inom två månader efter terminsstart (eller avklarad LUFA01/LUFA05).
Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Highlights