Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Författarskolan: Litterär gestaltning - Kandidatkurs

Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Författarskolan: Litterär gestaltning - Kandidatkurs

Välkomna till Författarskolan! Kursen "Litterär gestaltning - Kandidatkurs" ges som fristående kurs och är den fjärde terminen i den tvååriga utbildningen i litterär gestaltning. Den kan normalt ingå i en konstnärlig examen på såväl grundnivå som avancerad nivå.

Vad innehåller kursen? 

Kursens fokus ligger på det egna skrivandet samt reflekterande och läsande praktiker. Du som läser kandidatkursen introduceras till metalitterära arbetssätt med syftet att utveckla förmågan att reflektera över den egna konstnärliga praktiken. Det kan innebära att undersöka teman och motiv, olika typer av strategier och metoder och skrivprocessuella konventioner.

Sammantaget handlar kursen om att identifiera gränssnittet mellan etik, estetik och poetik i det egna skrivandet såväl som i andras. Vid avslutad kurs lämnar du in en reflekterande essä som grundar sig i den utforskning som du har ägnat dig åt i ditt egna skrivande, samt ett manus till ett skönlitterärt verk.

Kursen består av två delkurser:

1. Litterärt skapande, 20 hp

2. Läsande praktiker och reflektion, 10 hp

Kursens utformning

Undervisningen sker i form av campusbaserade seminarier, föreläsningar, eget skrivande, textsamtal med respons och presentationer. Kursen ges på helfart och du förväntas delta på campus vid seminarier, textsamtal och presentationer.

https://www.sol.lu.se/kurs/FLGK04/

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Lund

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs FLGA03 med Godkänt i delkurs 1.
Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Highlights