Informatik: Människa-dator-interaktion - design

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Lund
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Lund

Informatik: Människa-dator-interaktion - design

Användarcentrering leder till användarpacificering kan inledningsvis verka motstridigt jämfört med konventionella sanningar om hur teknologi bör anpassas och designas efter användarnas krav. Kursen i människa-dator interaktion design (MDI-design) tar vid där traditionella MDI-kurser slutar, och utmanar konventionella sanningar om att användaren i centrum leder till ökad brukbarhet av interaktiva medier.

Styrkor och svagheter med den traditionella MDI-verktygslådan granskas i kursens inledande och mer läsintensiva period. Syftet är att få deltagarna att aktivt formulera aktuella, relevanta och självständiga ståndpunkter rörande relationen mellan producenter och konsumenter av teknologi.

Den avslutande praktiska delen av kursen är influerad av de pedagogiska idéer som ofta är associerade med konst- och design-skolor. Korta och intensiva designprojekt varvas med diskussionsseminarium där alla former av saklig kritik är tillåten. Fokus ligger på ett mer jämnbördigt ge och tagande mellan alla kursdeltagare. Sammantaget leder detta till en förbättrad förmåga i att identifiera de behov som berör relationen människa-dator och interaktionen däremellan.

En framgångsrikt avslutad kurs kommer att utveckla din individuella kreativa förmåga såväl som din förmåga att delta i den professionella och den akademiska debatten kring interaktionsdesign, människa-dator interaktion samt ge ett perspektiv på begränsningarna kring dessa områden.

Kursansvarig

Markus Lahtinen

Förkunskaper

Avklarade kurser motsvarande SYSA21 Informatik: Introduktion till informationssystem, 30 hp, SYSB13 Informationssystem: IS- och verksamhetsutveckling, 30 hp, och INFK11 Informatik: Examensarbete för kandidatexamen, 15 hp, samt ytterligare 15 hp informatik/informationssystem på kandidatnivå inkl en kurs i "Människa-Dator-Interaktion - analys" (eller motsv). Engelska 6/B.

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Informatik: Människa-dator-interaktion - design

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön