Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Information Systems: Designing Digitalisation Online

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Information Systems: Designing Digitalisation Online

Det är få organisationer, i privat och offentlig sektor, som inte påverkas av digitalisering. I arbetet att leda och utveckla dagens organisationer krävs kunskap om, och verktyg för att hantera den digitalisering som genomsyrar den pågående omstruktureringen av dagens organisationer.

Digitalisering har olika innebörd för organisationers olika intressenter och det kan röra sig om allt från automation till transformation av verksamhetsprocesser. Digitaliserings kan förändra etablerade affärsmodeller, samt skapa nya oförutsedda affärsmodeller.

Kursen ämnar ge fördjupad inblick i det teknologiska och organisatoriska landskap som i dagsläget formas av IS/IT.

Vid avslutad kurs skall studenten ha uppnått en djupare förståelse för hur ledning och utveckling av organisationer påverkas av digitalisering.

Kursens innehåll

Kursen fokuserar på de digitaliseringsrelaterade utmaningar som moderna organisationer ställs inför. För att styra och designa digitalisering måste hänsyn tas till både tekniska och organisatoriska faktorer. Genom att studera digitaliseringsteorier och genom att analysera olika case fokuserar kursen på hur IT förändrar interna och externa processer inom organisationer och i samhället. 

Kursens genomförande

Utbildningen ges i sin helhet på distans via en internetbaserad lärplattform. Det förutsätts att den studerande deltar på dessa villkor och har tillgång till dator med nätuppkoppling. Tillgång till lärare för frågor och handledning ges via den internetbaserade lärplattformen.

Kursansvarig

Nam Aghaee

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Distans
  • Distans

Förkunskaper

För att bli antagen till kursen måste studenten avklarat grundläggande behörighet samt 1-90 hp i informatik eller annat IT-relaterat eller ekonomiskt ämne, eller motsvarande. Engelska 6/Engelska B. Undantag för kravet på svenska B i den grundläggande behörigheten beviljas när kursen ges på engelska.
Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Highlights