Kandidatkurs och examensarbete i redovisning

Lunds universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Lund
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Lund

Kandidatkurs och examensarbete i redovisning

FEKH65
I denna kurs får du kunskap om redovisningens olika forskningsfält och en översikt av olika redovisningsteorier och vad som skiljer dessa åt. Kursen syftar också till att skapa insikt i förhållandet mellan redovisningens teori och metod.

FEKH66
I denna kurs får du en fördjupad och bredare kunskap om koncernredovisning och årsredovisningar i koncerner. Genom att skapa förståelse för hur en koncernredovisning upprättas, och vilka alternativa metoder som kan användas, ska kursen leda till ökade kunskaper om hur en koncernredovisning tas fram, samt till en bättre förmåga att analysera koncernredovisningar. På kursen behandlas bland annat teknik och logik för upprättande av koncernredovisning, lösning av koncernredovisningsfrågor utifrån relevanta  redovisningsstandarder samt teoretiska perspektiv på koncernredovisning.

FEKH69
Målet med kursen är att utveckla studenternas kunskap om hur man på ett självständigt sätt och på vetenskaplig grund genomför en studie av ett avgränsat problem inom redovisning. Kursen syftar även till att träna studenterna i att kommunicera sina resultat, först och främst skriftligt men även muntligt. I kursen ingår ett metodmoment som inkluderar samhällsvetenskapligt förhållningssätt samt teoretiska och metodologiska aspekter.

Förkunskaper

Företagsekonomi 1-60 hp, varav grundkurs i företagsekonomi 1-30 hp (FEKA90) eller motsvarande och fortsättningskurs i företagsekonomi 31-60 hp (FEKG11, FEKG21, FEKG51, FEKG61 och FEKG91) eller motsvarande. 

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Kandidatkurs och examensarbete i redovisning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön