Konstnärligt kandidatprogram i kyrkomusik

Lunds universitet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Malmö
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Malmö

Konstnärligt kandidatprogram i kyrkomusik

Musikhögskolan i Malmö tillhör Lunds universitet och är skolan för dig som önskar arbeta professionellt som musiker, kyrkomusiker, kompositör, musiklärare eller forskare, och önskar en gedigen utbildning inom ditt musikområde. Här kan du nå högsta möjliga nivå i ditt konstnärskap och personliga uttryck och kan med dina specialkunskaper aktivt bidra i det dynamiska kulturlivet. I centrum står vår gemensamma passion för musik och lärande.

Utbildningen syftar till att förbereda dig för ett arbete som kyrkomusiker i Svenska kyrkan eller andra samfund. Utbildningen skall utveckla dina instrumentala färdigheter och konstnärliga gestaltningsförmåga samt ge förmåga att fungera i församlingens arbetslag och möta de olika krav som arbetet i olika församlingar ställer.

Utbildningen syftar också till att ge dig de pedagogiska och psykologiska insikter och färdigheter som arbetet kan kräva.

Innehåll

Utbildningsprogrammet är treårigt och för att bli antagen krävs att du har grundläggande behörighet (gymnasieutbildning eller studier på Komvux eller folkhögskola).

Studierna innehåller bland annat solistiskt och liturgiskt orgelspel, sång, dirigering, piano, gehörspiano, satslära, projekt, liturgik och undervisningsmetodik. Möjlighet till profilering/fördjupning ges under sista året.

Läsåret är indelat i veckor med undervisning efter ordinarie schema (24 veckor), projektveckor (med särskilda projekt) samt självstudieveckor och veckor för tentamen och beting.

Efter fullbordad utbildning ges konstnärlig kandidatexamen i kyrkomusik.

Antagning

Anmälan till detta program sker via www.antagning.se under perioden 1 december, 2023 - 15 januari, 2024. 

För att bli antagen till våra program krävs att du genomför antagningsprov vid Musikhögskolan i Malmö. Det är viktigt att du tar del av informationen om antagningsprovens genomförande samt vad som gäller för just det program som du söker på webbplatsen för Musikhögskolan i Malmö. 

Läs mer om programmet och antagning här:
https://www.mhm.lu.se/utbildning/musiker-och-kyrkomusikerutbildningar/kyrkomusik-vokalmusikkor

http://www.mhm.lu.se

Förkunskaper

Grundläggande behörighet samt Musikhögskolans antagningsprov.

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Konstnärligt kandidatprogram i kyrkomusik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön